Ηχομόνωση

Η καλή ηχομόνωση ενός σπιτιού προσφέρει ευημερία, ηρεμία και ξεκούραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Δυστυχώς, η ανάπτυξη του αστικού ιστού δεν έλαβε μέτρα για τον περιορισμό της ηχορύπανσης και οι περισσότερες κατασκευές έχουν ανεπαρκή μόνωση.

Ο ήχος μεταδίδεται μέσω του αέρα ,των στερεών και υγρών στοιχείων. Οι δύο κατηγορίες μεταφοράς του θορύβου σε ένα κτίριο είναι μέσω του αέρα – αερόφερτος ήχος (πχ. ηχορύπανση που προέρχεται από το εξωτερικό του κτιρίου) και μέσω των δομικών στοιχείων του – κτυπογενής ήχος (πχ. Θόρυβος από γείτονες). Βασική προϋπόθεση για να αποφευχθούν αυτοί οι δύο τρόποι μετάδοσης του θορύβου είναι ένας καλά μονωμένος – κλειστός χώρος. Η αποτελεσματικότητα μιας ηχομονωτικής λύσης εξαρτάται από την αρχική μελέτη που θα γίνει από έναν εξειδικευμένο μηχανικό και από τη σωστή εφαρμογή της από ένα έμπειρο συνεργείο.

Η εταιρεία μας παρέχει λύσεις και τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή εξειδικευμένων ηχομονωμένων χώρων όπως studio ηχογράφησης, ραδιοτηλεοπτικά ή κινηματογραφικά studio, αίθουσες συσκέψεων αλλά και συμβατικών κτιρίων όπως κατοικίες.

Maxen Ηχομόνωση